Mikä on Runepeli?

Runepeli-pelihanke sai alkunsa helmikuussa 2015 järjestetyssä H​ack your Heritage -hackathonissa, jossa suomalaisten museoiden ja arkistojen avoimia digitaalisia materiaaleja käytettiin uusien konseptien luomiseen. Svenska litteratursällskapet i Finlandin (SLS) avoimesta arkistosta löytyneet vanhat valokuvat kansallisrunoilijastamme Johan Ludvig Runebergista saivat työryhmämme kiinnostumaan kansallisikonin elämästä ja siitä millainen ihminen hän todella oli.

Runepelistä on suunnitteilla opetuksellinen verkkopelikokonaisuus, jossa pelaaja tutustuu Johan ja Fredrika Runebergin elämän kautta 1800-luvun Suomeen. Pelin käsittelemiä teemoja ovat mm. luokkayhteiskunta, naisten ja lasten asema, kansallisromantiikka sekä suomalaisuuskäsitteen luominen, johon Runebergin kirjallinen tuotanto antoi tärkeän panoksen. Runepelissä kyseisiä aiheita käsittellään ronskilla ja absurdilla huumorilla. Etsimme parhaillaan rahoitusta hankkeelle.

J.L. Runebergin runokone” on demopeli Runepeli-hankkeesta.

Tätä runoa rakastetaan näin paljon:

3 vastausta artikkeliin “Mikä on Runepeli?”

Kommentit on suljettu.